Hosszú elzártság után újra látogatható: íme itt a budai vár barlang nyitva tartás!

Mindenki várta a budai vár barlang nyitva tartását, és eljött!

Hosszú-hosszú évekig zárva volt a nagyközönség előtt, de most újra megnyitotta kapuit, bár nem tudsz akármikor bemenni. Cikkünkben megtalálod a budai vár barlang nyitva tartását és a vezetett túrák időpontjait – ezt a csodát mindenféleképpen látnod kell!

Ha szereted a múzeumokat, ezt ne hagyd ki!

Akit kicsit is érdekel a történelem, a régmúlt, vagy éppen a jelen és a jövő, az egészen biztosan felkapja a fejét egy-egy nagyszerű kiállítás lehetőségére. A budai vár barlang több szempontból is figyelemfelkeltő lehetőség, hiszen nem csak maga a „tárlat” egyedi, hanem a látogatás menete is.

A legtöbb kiállításra valószínűleg elegáns ruhában érkezel, majd egy légkondicionált helyiségben, vitrinekbe zárt kincseket, kordonnal elkerített kiállítási darabokat láthatsz. Mi is imádunk ilyen helyekre járni, de a budai várbarlang egészen más élményekre hív!

Nem is igazán múzeumi élményre, sokkal inkább egy felfedező túrára készülj, ami után egészen másképpen fogod látni a budai hegyeket, a budai várat, vagy az alatta rejtőzködő mélységet.

Irány a budai vár barlang! De hogyan?

Először is tedd félre a magassarkú cipődet, vagy éppen az elegáns öltönyöd, itt ugyanis nem lesz rá szükséged! Jól jön viszont majd a kényelmes túracipőd, egy melegebb pulóver és hosszúnadrág. Sőt, ha otthonodban megbújik egy fejlámpa, azt is érdemes betenned a hátizsákodba. Igen, jól látod, lényegében egy kényelmes túraruházatot kell magadra öltened, ugyanis csak ezekben lesz biztonságos a vár barlang felderítése.

A következő lépés az, hogy kiválaszd az időpontot. A Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapján általában egy hónapra előre megtalálod a túraidőpontokat, és azt, hogy melyikre mennyi szabad hely van még. Így akár egyedül, akár pároddal, akár nagyobb társasággal szeretnétek belevágni a túrába, könnyű lesz kiválasztani a megfelelő időpontot.

A jegyeket kizárólag előre lehet megváltani, a helyszínen már nem, így meg ne feledkezz a vásárlásról! Ennek köszönhetően nem lesz sorban állás sem a bejutásnál, sem a pénztárnál, rengeteg időt és energiát spórolhattok meg, amit mind a vár barlang felderítésére fordíthattok:)

A túrákon maximum 25 fő vehet részt.

Miért jó elmenni a vár-barlangi sétával?

  • Saját túravezetővel, kis létszámú csoportokban tartják a túravezetést, így lehetőség van kérdéseket feltenni, jobban felfedezni a vár barlangot
  • A túra időpontja rendkívül rugalmas, a nektek megfelelőt tudjátok kiválasztani, így nem kell a megszokott nyitvatartási időhöz alkalmazkodni.
  • Egészen biztosan nem lesz tömeg, így nem várható sem sorban állás, sem tolongás
  • A helyszínen már nem kell pénztárnál várakozni, hiszen a túra díját előre utalással tudod kifizetni, így a helyszínen az élményé a főszerep.

Nem csak a rendszer, hanem a budai vár barlang nyitva tartása is egészen különleges. A számotokra legmegfelelőbb időpontban, különleges atmoszféra keretén belül vághattok bele a kalandba, felesleges várakozás nélkül!

Copyright © Minden jog fenntartva

Ugrás a tetejére